Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τελευταία Συνεδρίαση ΔΣ & Αύριο Εκλογές

Άλλη μία δύσκολη μέρα στο ΔΣ έλαβε τέλος... Αν και ήταν πολύ ηρεμότερη από τις ανάλογες των τελευταίων ετών (δεδομένου ότι ούτε ξύλο είχαμε κι οι φωνές ανέβηκαν εντός των υποφερτών ορίων έντασης), εντούτοις πάλι δεν έλειψαν -οι βωμολοχίες δεν θα αναφερθούν- τα χαζοπολιτικά παιχνιδάκια. Το μόνο που έλλειψε -για άααααλλη μια φορά- ήταν η κοινή λογική...

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα που είχαμε στα χέρια μας τα πρακτικά του ΣΦΙΑΠΘ, τα οποία και ανεβάσαμε στο μπλογκ του Συλλόγου, όπως προσπαθούμε και όλη τη χρονιά να κάνουμε. Ελπίζουμε πως ο επόμενος (και όλοι οι επόμενοι) Γραμματέας -όποιος και νά 'ναι- θα ενδιαφερθεί για την ενημέρωση των φοιτητών του Συλλόγου, από ένα μπλογκ αγχρωμάτιστο, που ανήκει σε όλους τους φοιτητές!

Δείτε, λοιπόν, τον εκλογικό κανονισμό, τους υποψήφιους συνδυασμούς (εμάς, τελικά, φέτος μας επέτρεψαν μετά κόπων και βασάνων να κατέβουμε ως "Ανεξάρτητοι Φοιτητές Ιατρικής"), καθώς και τα λοιπά ψηφίσματα που κατατέθηκαν: http://sfiapth1.blogspot.com/2012/05/2012.html, http://sfiapth1.blogspot.com/2012/05/1552012.html.


Αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε 3 σημεία που μας έκαναν -περισσότερη- εντύπωση (χωρίς ιδιαίτερα σχόλια), είναι τα εξής:
1) Γιατί κάποιες συγκεκριμένες παρατάξεις αρνούνται διακαώς τη σύσταση του Ταμείου του ΣΦΙΑΠΘ και κατ' επέκταση την αυτοχρηματοδότηση και αυτονομία του Συλλόγου; (υπενθυμίζεται παλαιότερη πρότασή μας για το Ταμείο: http://anexartitoi-foitites-iatrikis.blogspot.com/2011/05/2010-11.html, καθώς και το σημείο του Καταστατικού του ΣΦΙΑΠΘ που μιλάει για τους πόρους του Συλλόγου: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html - σελ.5, άρθρο 5ο)

2) Γιατί καμία παράταξη δεν θέλει την ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου, όπου θα μπορείς να εκλέγεις συγκεκριμένα πρόσωπα, αντί για απρόσωπες ετεροκατευθυνόμενες παρατάξεις;.. [Κάποιοι στις τοποθετήσεις τους αναγνώρισαν την ύπαρξη των πολιτικών φορέων τους, άλλοι μίλησαν για εξάλειψη της πολυφωνίας μέσω του ενιαίου ψηφοδελτίου (είναι τάχα πολύ δημοκρατικό και πολυφωνικό, να ορίζει η κάθε παράταξη όποιον υποψήφιο θέλει και επιπρόσθετα όταν αυτή αποκτά στις εκλογές περισσότερες από μία έδρες να χαρίζει ανάλογη πολλαπλάσια ψήφο σε ένα άτομο. Πάω εγώ, δηλαδή, κι επειδή είμαι στην ίδια παράταξη με σένα και μερικούς ακόμη κι επειδή τυγχάνει να έχουμε όοοοολοι την ίδια άποψη, θα πάω μόνος μου στο ΔΣ, αλλά θα ψηφίσω και εξ ονόματός σου - τριπλή ή πενταπλή ψήφος σε ένα άτομο, έξυπνο και πολυφωνικότατο! Μπορούμε να το κάνουμε και ρινγκτόουν!!)]

3) Η βία -απ' όπου κι αν προέρχεται- γιατί να μην μπορεί να καταδικαστεί απ' όλους;.. (ακόμα και αν καταθέτει την πρόταση καταδίκης αυτός που βιαιοπραγεί περισσότερο)


Κι ένα κρίσιμο ερώτημα στις αντιφατικές αιτιολογήσεις: Πώς αντιλαμβάνονται πραγματικά ορισμένοι ότι ο κάθε φοιτητής έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές, αλλά ταυτόχρονα να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει για τα ψηφοδέλτιά του, όσο ακριβώς θα πληρώσει και μία μεγαλοπαράταξη των 200 ατόμων;.. Το φτωχό μυαλό μας (ναι, αυτό που πιστεύει ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμβάλλουν ισότιμα, με 1-2€), συγχωρήστε μας, αλλά δεν μπορεί να χωρέσει αυτές τις δύο παραμέτρους ταυτόχρονα... Όποιος μπορεί να το κάνει, ας μας βοηθήσει..!



Αυτά... Διαβάστε τα πρακτικά και τα συμπεράσματα δικά σας.
Όσον αφορά το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, θέλουμε να εκφράσουμε την απεριόριστη χαρά μας για το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, του οποίου ο Σύλλογος κατάφερε να απαιτήσει τη διάλυση των κομματικών παρατάξεων και τη δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου για όλους τους υποψηφίους (http://www.afoik.com/2012/05/h-afoik-petyx/). Μπράβο στα παιδιά που οργανώθηκαν στην Ανεξάρτητη Φοιτητική Κίνηση (Α.ΦΟΙ.Κ.) και σε όλους τους σκεπτόμενους φοιτητές που στήριξαν την προσπάθειά τους αυτή και κατάφεραν να καθαρίσουν το Σύλλογό τους από τα συμφέροντα που τον κρατούν αποδυναμωμένο!!!

Να ευχηθούμε και στα δικά μας;.. Είπαμε: όσοι πήραμε τη ζωή μας λάθος, ας αλλάξουμε ζωή! (Αλλιώς δε μένει άλλη λύση απ' το να πάρουμε δρόμο..!) Και στα δικά μας, λοιπόν, για ένα Σύλλογο ενωμένο και ανεξάρτητο!   ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου