Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Θέατρο Σκιών Πράξη 5η

Θέατρο Σκιών Πράξη 5η:
Χαιρόμαστε πολύ που οι αγαπητοί συνάδελφοι των κομματικών -ναι, όπως το βλέπετε, όχι φοιτητικών- παρατάξεων δε μας αφήνουν να στερέψουμε από ιδέες για νέα επεισόδια στο Θέατρο Σκιών μας!
Σήμερα λοιπόν -μια μέρα πριν από τις εκλογές δηλαδή- εκεί που ήταν να αποφασιστούν τα ψηφοδέλτια: ονόματα, σήματα κλπ οι πολιτισμένοι παραταξιακοί, που τους επιλέγουμε και κάθε χρόνο να μας εκπροσωπούν, βγήκαν εκτός εαυτού με το όνομα του σχήματος με το οποίο αποφασίσαμε να κατέβουμε : Ανεξάρτητοι Φοιτητές Ιατρικής. Ιδού τα επιχειρήματα και, επειδή η συζήτηση είναι μία πολυτέλεια που δεν μπορείς να έχεις όταν μιλάς με αυτούς σε πραγματικό χρόνο, η απάντησή μας σε αυτά:
‘’Καπηλεύεστε τους ανεξάρτητους φοιτητές Ιατρικής.’’
Θα τους καπηλευόμασταν αν ήμασταν παράταξη. Αν ήμασταν κοπάδι από 100 άτομα που έχουν καταργήσει την προσωπική τους βούληση και δρουν κάτω από την επιταγή κοινής γραμμής. Θα τους καπηλευόμασταν αν δεν επιτρέπαμε στον κάθε ανεξάρτητο φοιτητή που θέλει να κατέβει και να πάρει μέρος στα όργανα του Συλλόγου, να μπει στο ψηφοδέλτιο. Θα τους καπηλευόμασταν εάν δρούσαμε σαν κι εσάς: ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, Π.Κ.Σ. και ό,τι άλλο κατάφεραν να χώσουν τα κόμματα μες στα πανεπιστήμια. Εάν δηλαδή δεν δίναμε δεκάρα για την άποψη του ψηφοφόρου και την επιθυμία του για εκπροσώπηση. Γιατί όταν βάζεις στο ψηφοδέλτιό σου 100 άτομα, μάλλον το κάνεις γιατί δε δίνεις σημασία στο ίδιο το άτομο, στην προσωπικότητά του, στο χάρισμά του. Όταν εσύ αποφασίζεις ποιον θα βάλεις στο Δ.Σ., δικαίωμα που δεν έχεις γιατί ο ψηφοφόρος αποφασίζει ότι θέλει το Βαγγέλη, τον Κώστα, τη Χριστίνα και την Κατερίνα στο Δ.Σ., ενώ εσύ του κοτσάρεις τη Λέλα την Τρέλα, η οποία εκτός των άλλων απολαμβάνει  και 4 ψήφων!!!!!!! Μπράβο, πολύ δημοκρατικό.
Όσο δημοκρατικό είναι άλλωστε να καταπατάς το καταστατικό της Σχολής σου που λέει ότι τα πρώτα 11 άτομα σε ψήφους θα απαρτίσουν το Δ.Σ. Και ναι, είμαστε σαν γυμνάσιο με δεκαπενταμελές. Γιατί θα έπρεπε να είμαστε δίχως συμφέροντα, με κοινούς στόχους και προβληματισμούς, σαν το γυμνάσιο. Θα πρεπε να δίνουμε το βάρος στην προσωπικότητα, στη μοναδικότητα και όχι στο κοπάδι. Αλλά προφανώς οι μονάδες σας δεν αξίζουν τίποτα και γι' αυτό το ρίξατε στην ποσότητα. Τα πανεπιστήμια δεν είναι πολιτική. Γι' αυτά υπάρχουν οι κομματικές νεολαίες, με τις οποίες έχετε γίνει ένα πλέον. Τα πανεπιστήμια είναι για να δημιουργούν ελεύθερες προσωπικότητες, με κουλτούρα και με υπόβαθρο, με μεγαλείο ψυχής, οι οποίες  θα βγουν κάποια μέρα να ασκήσουν πολιτική. Ό,τι ακριβώς λείπει από σας δηλαδή. Ό,τι ακριβώς λείπει από τους διεφθαρμένους πολιτικούς, που τόσο βρίζετε και που στην πράξη ακολουθείτε την ίδια ακριβώς πορεία τους.
Το θέμα με μας είναι ότι δεν είμαστε παράταξη, γιατί 1ον δεν ΄΄παρατασσόμαστε΄΄ και 2ον  δεν ταυτιζόμαστε. Είμαστε μοναδικές προσωπικότητες, ο καθένας με τις ιδέες του και την ξεχωριστή θεώρηση της ζωής, που απλώς βλέπουν την πραγματικότητα χωρίς τζαμάκια. Βλέπουν το πράσινο πράσινο, το μπλε μπλε, το κίτρινο κίτρινο και μπορούν σε αυτή την κοινή βάση και συζητάνε. Αυτό είναι το πρόβλημα που έχετε εσείς και που εξαιτίας του δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για τη Σχολή και φτάνετε στα χέρια. Γιατί το άσπρο ο ένας το βλέπει μπλε γιατί έχει μπλε φακούς στα γυαλιά, ο άλλος το βλέπει πράσινο γιατί έχει πράσινα γυαλιά, ο άλλος κόκκινο γιατί έχει κόκκινα κ.ο.κ. Έτσι καταντάτε να πλακώνεστε για το αυτονόητο και το λογικό, για το κοινό συμφέρον που έχουμε όλοι και την κοινή επιθυμία για ένα ανθρώπινο και ποιοτικό πανεπιστήμιο.
Όταν ψηφίζετε εμάς, δεν ψηφίζετε ένα όνομα ή ένα λογότυπο, ψηφίζετε προσωπικότητες. Ψηφίζετε τον Κώστα, την Έλενα, το Χάρη, τη Μαρία, τον Άκη, την Ιωάννα, τη Βάσω και τον Παναγιώτη. Γιατί εμείς θα σας εκπροσωπήσουμε όταν κάποιος πάει να καταπατήσει τα δικαιώματα όλων μας, όταν κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, όταν κάποιος μας αδικήσει. Γι' αυτό και πήραμε την απόφαση, σε περίπτωση που πάρουμε κάποια θέση στα όργανα της Σχολής να την αφήσουμε σε αυτόν που θα συλλέξει τις περισσότερες ψήφους.
Εδώ δεν είναι κόμμα. Δεν είναι παράταξη. Εδώ δεν υπάρχουν αρχηγοί. Υπάρχουν αυτοί που οι φοιτητές επιλέγουν να στηρίξουν. Τελεία και παύλα


Υ.Γ.: Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο ΔΣ και την εμμονή των παρατάξεων -που κατέληξε σε εκβιασμούς και απειλές, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όνομα κι έτσι στις εκλογές θα πάρουμε μέρος ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Πρωτοβουλία ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου