Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Προτάσεις για Γενική Συνέλευση Νοεμβρίου 2010

ΑΠΛΑ  ΚΑΙ  ΚΑΘΑΡΑ  ;)
Κάποια βασικά πράγματα-προτάσεις από ανεξάρτητους φοιτητές για θέματα που αφορούν άμεσα την σχολή μας. (Το κείμενο αυτό δεν αποτελεί πλαίσιο.)
Βασικό θέμα για μικρούς και μεγάλους είναι η καθιέρωση οπωσδήποτε όλων των προπεριόδων για το 6ο έτος και το πτυχίο . Ένα σημαντικό ζήτημα που απειλείται με εξαφάνιση… Είναι δικαίωμά μας και αφορά όλους μας, γιατί …των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.  J   (προπερίοδος είναι το δικαίωμα των φοιτητών 6ου έτους και επί πτυχίω να δίνουν παλιά μαθήματα και εκτός εξεταστικών περιόδων, λόγω του ιδιαίτερου προγράμματός τους, αλλά και για να μην καθυστερεί το πτυχίο και συνεπώς η έναρξη της ειδικότητας)
ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ…. Αν τεθεί κάποτε το ζήτημα της κατάληψης πρέπει να τεθεί προς ψήφιση σε ολόκληρο το σώμα της συνέλευσης και να βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ!  Έτσι ώστε να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες και οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφαση να σφραγίζεται χωρίς παραπανίσιες προστριβές (μικροπολιτικά παιχνίδια για έναν ή δύο γύρους ψηφοφορίας).
ΠΑΓΙΕΣ θέσεις μας είναι πως οι εκλογές πρέπει να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και να μπορούν όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουν άσχετα αν είναι σε κομματική παράταξη ή όχι, και επιτέλους να μπορούμε να ψηφίσουμε άτομα που θεωρούμε υπεύθυνα και όχι απρόσωπες παρατάξεις που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Θέλουμε ενεργούς φοιτητές και όχι ψευτο-συνδικαλιστές.    
ΑΚΟΜΑ πιστεύουμε πως οι συνελεύσεις πρέπει να γίνονται με μορφή συζήτησης και ψήφισης προτάσεων και όχι με την μορφή μονότονων ομιλιών και ψήφισης πλαισίων. ΔΕΝ πιστεύουμε στα πλαίσια πρότυπα που σκοπεύουν απλά στον εντυπωσιασμό…
Σχετικά με τις ΚΛΙΝΙΚΕΣ θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα της επαρκούς διδασκαλίας μας έτσι ώστε να βγαίνουμε ορθά εκπαιδευμένοι γιατροί από τη σχολή. ΠΡΟΤΑΣΗ μας: ένας καθηγητής ανά τρεις φοιτητές σε κάθε κλινική, με ελάχιστο 15 καθηγητές ανά κλινική.
Το πανεπιστήμιό μας ΘΕΛΟΥΜΕ να βελτιωθεί (αλίμονο, δεν θέλαμε;..), αλλά δεν θέλουμε επουδενί να χάσει  το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του. Αντιθέτως, αυτός να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο!
LAST BUT NOT LEAST: Προτείνουμε έναρξη προγράμματος ανακύκλωσης τόσο στη σχολή μας όσο και ολόκληρο το πανεπιστήμιο και για οικολογικούς και για οικονομικούς λόγους. Επίσης αναμόρφωση κτιρίου και εγκαταστάσεις προσιτές και σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

ΡΕ  ΣΕΙΣ… μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, απλά πρέπει να απαλλαγούμε από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να πετάξουμε τις παρωπίδες, να αφήσουμε τα κόμματα έξω από το πανεπιστήμιο, να εξυγιάνουμε το Διοικητικό Συμβούλιο και τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και να είμαστε ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!             


Ανεξάρτητοι Φοιτητές Ιατρικής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου