Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτέλεσμα Γενικής Συνέλευσης (27ης/9/2011)

Στη Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/9, δεν είδαμε και πολλά καινούργια πράγματα. Μια από τα ίδια, δυστυχώς. Ίσως να οξύνθηκαν λίγο παραπάνω τα πνεύματα, ενώ έγιναν και κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με το καταστατικό. (το έχουμε δημοσιεύσει και στο μπλογκ του Συλλόγου: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html)

Έτσι, λοιπόν, η Σχολή παρέμεινε ανοιχτή, το πλαίσιο που επικράτησε όριζε πως το εξάμηνο θα αρχίσει κανονικά στις 3 Οκτωβρίου, ενώ ψήφισμα που πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία όριζε πως διεκδικούμε τετραβδόμαδη εξεταστική για όλους τους φοιτητές και να μη διεξαχθεί καμία εξέταση μαθημάτων από τις 28 έως και τις 30/9. (αναλυτικά διαβάστε στο: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/2792011_28.html)


Τα πλαίσια που κατατέθηκαν και οι ψήφοι που συγκέντρωσαν ήταν οι ακόλουθοι:
Πλαίσια                                                       Ψήφοι   
-Πλαίσιο ΠΑΣΠ*                                               42
-Πλαίσιο Επιτροπής Αγώνα                         19
-Πλαίσιο Ανοιχτής Σχολής
 (υποστηριζόμενο από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ           280
και ανεξάρτητους φοιτητές)**                      
-Πλαίσιο Αγώνα                                           127
-Λευκό                                                            37 



* Μετά από τόσες εβδομάδες υποστήριξης των καταλήψεων, η ΠΑΣΠ άλλαξε στάση, αφού στη μία εβδομάδα που η σχολή παρέμεινε ανοιχτή αντιλήφθηκε εν τέλει ότι η κατάληψη είναι προβληματική και άκαρπη… Έτσι και το πλαίσιο αυτής προέβλεπε ανοιχτή σχολή.

**Διαμορφωμένο από τη ΔΑΠ και από ανεξάρτητους φοιτητές, ναι, να το καταλάβουμε! Υποστηριζόμενο από ανεξάρτητους φοιτητές, όμως, τι πάει να πει;; Οποιοδήποτε πλαίσιο δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κάποιον ανεξάρτητο φοιτητή; Γιατί έγινε αυτό άραγε;; Για να φωτογραφηθούμε μήπως εμείς;; (αν και διευκρινίσαμε ότι ούτε πρόταση συνδιαμόρφωσης μας έγινε ποτέ, αλλά ούτε και υποστηρίζαμε αυτό το πλαίσιο, εντούτοις πολλοί συμφοιτητές μας θεώρησαν πως ήμασταν εμείς αυτοί οι «ανεξάρτητοι»). Φωτογράφιζε μήπως τα παιδιά που είχαν κατεβάσει το ανεξάρτητο πλαίσιο με το οποίο άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η σχολή; (πολλοί το πίστεψαν αυτό, αλλά τα παιδιά δεν είχαν ιδέα και κατά βάση δεν ψήφισαν το εν λόγω πλαίσιο!)  Ααα, ναι, εννοούσε αυτούς τους ‘ανεξάρτητους’ που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ, αλλά παρόλα αυτά μάλλον δεν ακολουθούν τη γραμμή της παράταξης, γι’ αυτό αυτοθεωρούνται ανεξάρτητοι....... Φήμες λένε ότι η πρωτοπόρα παράταξη έκανε ένα έξυπνο τρικ, για να ψηφίσει ο κόσμος το πλαίσιό της, με το φόβο ότι μπορεί να το καταψήφιζε εάν είχε πάνω μόνο το γαλάζιο περιστέρι..!


   Εμείς, δεν καταθέσαμε κάποιο πλαίσιο. Γιατί –όπως έχουμε ξαναπεί- αφενός δεν έχει νόημα να διχάσουμε επιπρόσθετα τον ήδη πολυδιασπασμένο Σύλλογο και αφετέρου δεν έχουμε απόλυτη θέση μπροστά στο υπαρκτό δίλημμα: στείρα κατάληψη ή ανοιχτή σχολή όπου ο καθένας θα κοιτάει την πάρτη του. Έχουμε μια σειρά από ιδέες και προτάσεις, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε, με τη βοήθεια όσων περισσότερων το επιθυμούν –προσπάθεια την οποία θα κάναμε είτε η σχολή έμενε ανοιχτή είτε όχι. Γιατί ο αγώνας και η δίκαιη εναντίωση σε οτιδήποτε μας στερεί τα βασικά μας δικαιώματα, δε γίνεται μόνο με πλαίσια με κομματικές σφραγίδες, ούτε απλά με προσπάθειες να διασφαλιστεί η «ομαλή» λειτουργία της σχολής, ούτε βέβαια απλά με κινήσεις του τύπου ‘αντιδρούμε για να αντιδράσουμε’, αλλά γίνεται με ουσιαστικές μαζικές διαδικασίες, με επίτευξη συλλογικής συνείδησης και με αγώνα που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα άσκησης πίεσης –από τα πιο διπλωματικά και εναλλακτικά, έως τα πιο μαζικά και διεκδικητικά. Ο αγώνας είναι μπροστά μας, ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου