Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Περί απαρτίας...

Επειδή πολλά ειπώθηκαν για τη Συνέλευση της Παρασκευής (23/9), κατά πόσο ήταν νόμιμη και κατά πόσο πληρούσε τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί Γενική Συνέλευση, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Το καταστατικό του ΣΦΙΑΠΘ (σελ.8, άρθρο 7, παρ.5 http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html) ορίζει πως:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται:
-από το ΔΣ, 2 τουλάχιστον ημέρες πριν τη διεξαγωγή της (φάουλ Νο1 του ΔΣ) ή
-μετά από συλλογή υπογραφών από το ½ των μελών του Συλλόγου.
-Διεξάγεται δε ασχέτως απαρτίας.  (φάουλ Νο2)
   Έτσι, για το μπάχαλο της Συνέλευσης της περασμένης Παρασκευής και των όσων επακολούθησαν τη Δευτέρα, ευθύνη φέρουν όσοι συγκάλεσαν τη συνέλευση την προηγούμενη μέρα (δείτε στα πρακτικά του ΔΣ: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/2292011.html), γνωρίζοντας ότι γινόταν κατά παράβαση του καταστατικού –προφασιζόμενοι το κατ’ επείγον- και εν συνεχεία δεν παρευρέθησαν στη συνέλευση! (Παράλληλα έδιωχναν κόσμο, λέγοντας πως δεν αναγνωρίζουν τη συνέλευση, πως παίρνουν πίσω την υπογραφή τους από τα πρακτικά κτλ κτλ κτλ…?? Να σημειωθεί, πως φάουλ έγινε κι όταν ειπώθηκε αρχικά ότι ξεκινάει η διαδικασία ως συζήτηση.) Από εκεί και πέρα οι προαναφερθέντες είναι υπεύθυνοι επειδή εξουσιοδότησαν ουσιαστικά τους παρευρισκομένους να πάρουν όποια απόφαση ήθελαν και στη συνέχεια καλούσαν τους συμφοιτητές μας να μη σεβαστούν την απόφαση της συνέλευσης, που οι ίδιοι είχαν καλέσει ως εξαιρετικά επείγουσα. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί είχαν άγνοια του καταστατικού, γιατί είναι ανεύθυνοι ή για να βγαίνουν μετά και να κατηγορούν τους υπολοίπους για την όποια απόφαση θα έπαιρναν;..
     Ηθικά, μπορεί να ήμασταν λίγοι, αλλά νομικά εν τέλει ήμασταν πάρα πολλοί. Και κάποιοι είτε με την απερισκεψία τους (?) είτε με το μικροπολιτικό παιχνίδι που έστησαν στις πλάτες όλων μας, προκάλεσαν τα άσχημα φαινόμενα της Δευτέρας, όπου τελικά συμφοιτητές μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια μεταξύ τους. Έτσι, όμως, ποτέ δεν θα αλλάξουμε κανένα νόμο, ποτέ δεν θα πετύχουμε τίποτα… Συγχαρητήρια, σε όσους εντέχνως διατηρούν το Σύλλογο διασπασμένο και αποδυναμωμένο!



Υ.Γ.: Για την ιστορία, εμείς προτείναμε –για ηθικούς λόγους- σ’ εκείνη τη συνέλευση να μη ληφθεί κάποια απόφαση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ενδεχομένως ότι αντιτίθεται στην απόφαση της προηγούμενης μαζικότατης Συνέλευσης, όπως π.χ. θα γινόταν με την απόφαση για αναβολή των μαθημάτων της Δευτέρας και Τρίτης, ενόσω είχε αποφασιστεί η σχολή να μείνει ανοιχτή. Αντ’ αυτού να καλούσαμε επιτόπου το ΔΣ, για να μετέθετε την επόμενη Γενική Συνέλευση από την Τρίτη στη Δευτέρα, έτσι ώστε τα μαθήματα της Δευτέρας να αναβάλλονταν λόγω της Συνέλευσης (προφανώς ούτε το ΔΣ είχε καμία δικαιοδοσία να λάβει απόφαση αναβολής μαθημάτων, που ενδεχομένως να παρέβαινε την απόφαση της ΓΣ). Επίσης, παρόλο που προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε την απόφαση της νομιμότατης Γ.Σ., καταδικάζουμε οποιαδήποτε χρήση βίας που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου