Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Για τους 6οετείς και επί πτυχίω...

Πριν αναφερθούμε στο τι έγινε σήμερα στο συντονιστικό της κατάληψης, επειδή καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται άμεσα, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τι ειπώθηκε όσον αφορά τους 6οετείς και επί πτυχίω φοιτητές.

Δυστυχώς το ΔΣ δεν παρευρέθηκε (βέβαια ήταν παρόντα στο συντονιστικό μέλη των ΕΑΑΚ, της ΠΑΣΠ κι εμείς, αλλά δε συνεδρίασε ποτέ το ΔΣ, χώρια του ότι με 5 από τις 11 έδρες δε γίνεται να αποφασίσει κάτι), οπότε η συζήτηση έγινε μεταξύ των ενδιαφερομένων φοιτητών και των μελών του συντονιστικού της κατάληψης.

Γενικά, μάλλον δεν παρευρέθησαν τόσοι πολλοί φοιτητές με το συγκεκριμένο πρόβλημα και οι απόψεις που διατυπώθηκαν μεμονωμένα, αντιμετωπίστηκαν κάπως άσχημα από τη συντονιστική επιτροπή, ενώ δόθηκε η εντύπωση ότι γινόταν προσπάθεια να πνιγούν αυτές οι φωνές (καθώς κρίθηκε -κάπως απόλυτα- ότι ήταν εγωιστικές και ενάντια στον αγώνα που διάλεξε ο Σύλλογος).

Όπως και νά 'χει, η συντονιστική επιτροπή δεν είναι κάποιο αρμόδιο όργανο κι ούτε μπορεί να δώσει κάποια μαγική λύση. Το ΔΣ, όμως, έχει και την ευθύνη και την αρμοδιότητα για να μεριμνήσει για κάτι τέτοιο, ενώ καλό θα ήταν και μαζικά οι φοιτητές των κατηγοριών αυτών να συμμετέχουν.



Λοιπόν, με το δεδομένο ότι Όργανα του Συλλόγου είναι -ιεραρχικά βάσει καταστατικού- η Γενική Συνέλευση και το ΔΣ του ΣΦΙΑΠΘ, τι μπορεί να γίνει από δω κι εμπρός:

-Κατ' αρχάς, είναι δεσμευτική η απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης, που όπως διαπιστώσαμε αναφέρει μεταξύ των άλλων:
α) δεν πραγματοποιούνται οι κλινικές των εκτοετών φοιτητών (έως 20/9 που η σχολή τελεί υπό κατάληψη)
β) η επί πτυχίω εξεταστική μετά το τέλος των κινητοποιήσεων.

-Άρα πρέπει, το ΔΣ και προφανώς και όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται (όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο, αρκεί οι διεκδικήσεις να γίνουν με πολιτισμό κι όχι με τσαμπουκαλέματα, όπως έγινε στην άτυπη και κάπως 'κρυφή' συνάντηση του Προέδρου με τη συντονιστική επιτροπή) να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σχολής και να διεκδικήσει την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων. Δηλαδή:
1ον) για τους εκτοετείς να μη γίνονται τα μαθήματα (εφόσον αυτό αποφάσισε ο Σύλλογος) ή αν δεν είναι εφικτό τουλάχιστον να μη λαμβάνονται απουσίες και να υπάρξει ειδική μέριμνα -τύπου αναπλήρωσης των μαθημάτων σε εφημερίες- για όσους χάνουν τα μαθήματά τους είτε επειδή θέλουν να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις, είτε επειδή απλά σέβονται την απόφαση του Συλλόγου.
2ον) για τους επί πτυχίω, να δεσμευθεί ο Πρόεδρος ότι τη στιγμή που η κατάληψη τερματιστεί, θα αρχίσει και η εξεταστική για τους εν λόγω φοιτητές, με τις καλύτερες προϋποθέσεις (να μη συμπτυχθεί επικίνδυνα η εξεταστική περίοδος και να μετατεθεί στον κατάλληλο χρόνο και η ορκωμοσία).


Άρα η μόνη "λύση" -αυτή που τουλάχιστον μπορούμε εμείς να σκεφτούμε- είναι να συνεδριάσει το ΔΣ, με την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων φοιτητών. Το κώλυμα που προκύπτει από το καταστατικό είναι πως ΔΣ μπορεί να συγκληθεί 2 ημέρες αφότου υπάρξει τέτοιο αίτημα (κάπως ανόητη γραφειοκρατεία, αλλά το κάθε μέλος μπορεί να την επικαλεστεί). Επομένως, το συντομότερο για το οποίο μπορούμε να συγκαλέσουμε ΔΣ και να αξιώσουμε να έρθουν και τα υπόλοιπα μέλη του είναι για τη Δευτέρα. Τα άλλα προβλήματα είναι κατά πόσο θα εμφανιστεί στην κατειλημμένη σχολή η ΔΑΠ κυρίως, αλλά και η ΠΚΣ (να υπενθυμίσουμε ότι στη ΔΑΠ αντιστοιχούν 5 έδρες, στην ΠΑΣΠ 3 και από 1 έδρα σε εμάς, την ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ) και κατά πόσο θα δεχτούν αυτοί που συμμετέχουν και στο ΔΣ και στην κατάληψη μια τέτοια συνεδρίαση, καθώς στην προηγούμενη προσπάθειά μας έδειξαν να αναγνωρίζουν ως μοναδικό "όργανο" τη συντονιστική επιτροπή (βλέπε http://anexartitoi-foitites-iatrikis.blogspot.com/2011/09/blog-post_05.html).
Άρα αυτό που προτείνουμε είναι να πιέσετε κι εσείς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Υποτίθεται ότι εκλεγόμαστε στο ΔΣ για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Διαφορετικά, αν δεν παρευρεθούν οι υπόλοιποι, τουλάχιστον ελάτε οι ενδιαφερόμενοι και να πάμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στον Πρόεδρο.

Θα σας ενημερώσουμε μόλις οριστεί ημερομηνία και ώρα για το ΔΣ. Λυπόμαστε για σήμερα που δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, λυπόμαστε που και οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί ό,τι καλύτερο γίνεται τουλάχιστον! Για όποια καλύτερη πρόταση και ιδέα ή αν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε λάβει υπόψιν μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου