Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτέλεσμα Γενικής Συνέλευσης & Ζήτημα εξεταστικής

Διαβάστε το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε, όπως τα αναρτήσαμε στο μπλογκ του ΣΦΙΑΠΘ: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_20.html

Επίσης, δείτε τι ειπώθηκε στη νέα συνάντηση του ΔΣ με τον Πρόεδρο και τι πρόκειται να γίνει με την εξεταστική: http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_21.html



Λίγα λόγια για τη Συνέλευση:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το πλαίσιο το οποίο υπερψηφίστηκε δεν ήταν δικό μας, αλλά κατατέθηκε από άλλους ανεξάρτητους-ανένταχτους φοιτητές. Κίνηση την οποία επικροτούμε ιδιαίτερα, καθώς αυτό είναι και το ζητούμενο, να βγαίνει ο κάθε φοιτητής, να λέει τη γνώμη του και να προτείνει, χωρίς να περιμένει παρατάξεις-μεσσίες!! Τη δική μας (εξατομικευμένη) θέση -και το πώς αυτή διαμορφώθηκε με την πορεία των εξελίξεων- μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο: "ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ!": http://anexartitoi-foitites-iatrikis.blogspot.com/2011/09/o.html..

Εν τέλει, η ΔΑΠ δήλωσε στήριξη στο προανεφερθέν πλαίσιο (κακές γλώσσες ρωτούν γιατί δεν είχε στηρίξει εμάς όταν κατεβάζαμε προτάσεις που περιελάμβαναν ανοιχτή σχολή, πράγμα που απ' ό,τι φαίνεται από τις δηλώσεις των μελών της αποτελεί κάτι σαν αυτοσκοπό της παρατάξης), ενώ η ΠΑΣΠ ξαναστήριξε το Πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης. Έτσι, κατατέθηκαν τα ακόλουθα 3 πλαίσια και συγκέντρωσαν τις παρακάτω ψήφους:

Πλαίσιο υπέρ ανοιχτής Ιατρικής Σχολής: 344

Πλαίσιο Επιτροπής Αγώνα: 19

Πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης: 247

Λευκό: 7



Εμείς δεν κατεβάσαμε πλαίσιο, όντας προβληματισμένοι για το πώς έπρεπε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις (έτσι προβληματικά όπως γινόταν με την κατάληψη ή ανύπαρκτα όπως ίσως να γινόταν με ανοιχτή σχολή;.. Αναλυτικά για τις σκέψεις μας μπορείτε να δείτε στο κείμενο του μπλογκ μας που προαναφέρθηκε.) Τελικά, η ευθύνη που αποφασίσαμε να πάρουμε ήταν να βάλουμε τα δυνατά μας, έτσι ώστε όποια οδό κι αν αποφάσιζε ο Σύλλογος να πάρει να το παλέψουμε όλοι μαζί για να μας βγάλει κάπου καλύτερα! Για το λόγο αυτό  (ανεξαρτήτως απ' το τι αποφάσισε ο καθένας μας να ψηφίσει, είτε τη μία είτε την άλλη πλευρά είτε να μείνει στη μέση με το λευκό) θέλαμε να καταθέσουμε ψήφισμα για να συμπληρώσουμε τα πλαίσια που δε μας καλύπτανε με ένα ενεργό και στοχευμένο -κατά τη γνώμη μας- κινητοποιητικό κομμάτι (η χιλιοειπωμένη πρότασή μας βρίσκεται εδώ: http://anexartitoi-foitites-iatrikis.blogspot.com/2011/09/blog-post_06.html. Είναι το 2β που σε παλαιότερες χρονικές συγκυρίες καταθέσαμε και σε συνδυασμό με άλλες προτάσεις, εν είδει πλαισίου. Ως ψήφισμα πια ήταν προσαρμοσμένο χρονικά για το ενδεχόμενο κατειλημμένης και ανοιχτής σχολής).
Δυστυχώς, όταν πήγαμε να καταθέσουμε αυτό και άλλα 2 ψηφίσματα (1) να διεξαχθεί η εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές εν μέσω κατάληψης σε περίπτωση που αυτή συνεχιζόταν & 2) οι εγγραφές των πρωτοετών να πραγματοποιούνται με αποκλειστική ευθύνη της Γραμματείας), μέλη του Προεδρείου της Συνέλευσης μας "αποπήραν", μην επιτρέποντάς μας να καταθέσουμε τις 2 τελευταίες προτάσεις, που περιλαμβάνονταν με διαφορετικό τρόπο σε κάποιο πλαίσιο. Εμείς, τους ζητήσαμε να αφαιρέσουν αυτά τα ζητήματα από το πλαίσιό τους, για να μπορεί να πάρει ο Σύλλογος μια συγκεκριμένη απόφαση, μέσω ψηφίσματος. Η απάντηση ήταν αρνητική και -κακώς και με δική μας ευθύνη- "κάηκε" και δεν κατατέθηκε και το ψήφισμα της παραπάνω παραγράφου (μετά από τόσες ώρες, δεν είχαμε κουράγιο να διαπραγματευόμαστε το τι ο καθένας θεωρεί λογικό ή παράλογο.)

Εν τούτοις, η προσπάθεια δεν σταμάτησε και τώρα πρέπει να αρχίσει πιο εντατικά! Ήδη γίνονται διαβουλεύσεις για το πώς θα διεξαχθεί ή όχι η εξεταστική. Στο πίσω, όμως, μέρος (αν όχι στο μπροστά) του μυαλού μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις άσχημες και πολύ επικίνδυνες προεκτάσεις του νέου νόμου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου