Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Γενική Συνέλευση για το νέο νόμο και για την πορεία των κινητοποιήσεων

Αύριο Τρίτη 6/9 στη 1 η ώρα θα διεξαχθεί νέα Γενική Συνέλευση για το νέο νόμο, όπως προέβλεπε η απόφαση που πάρθηκε από τη Συνέλευση της Πέμπτης.

   Καταλαβαίνουμε πως όσοι παρευρεθήκατε τότε, νιώθετε απογοητευμένοι που για άλλη μια φορά είδατε το ίδιο μπάχαλο και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κι εμείς έτσι νιώθουμε. Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν αξίζει να χάσουμε τόσο χρόνο και ενέργεια για να δούμε ξανά το ίδιο έργο. Αν όμως δεν πάει κανείς μας, τότε εμείς θα έχουμε παραδώσει το μέλλον μας, το μέλλον της Σχολής και το μέλλον των κινητοποιήσεων στα χέρια όσων υποβαθμίζουν κάθε φορά τις συλλογικές διαδικασίες. Η μόνη λύση για να αλλάξει κάτι αυτή τη φορά είναι δυναμικό παρόν και ενεργός συμμετοχή όλων των φοιτητών!

   Επειδή πολλά ακούστηκαν για κατάληψη, μη κατάληψη, ότι η ΔΑΠ –πάγια 'τακτική' της οποίας είναι να "προασπίζει" το συμφέρον των φοιτητών και να διατηρεί τη σχολή ανοιχτή- δεν θα προσέλθει στη συνέλευση και πώς θα σωθεί η εξεταστική αν δεν υπάρχει πλαίσιο αντι-κατάληψης κτλ κτλ, έχουμε να πούμε το εξής: ας μην υποβαθμίζουμε τις διαδικασίες και τα όργανα του Συλλόγου (το όργανο με τη μεγαλύτερη ισχύ, βάσει καταστατικού, είναι η Γενική Συνέλευση), θεωρώντας πως οι μόνοι που έχουν δικαίωμα λόγου και προτάσεων είναι οι παρατάξεις. Κάθε άλλο! Ζητούμενο είναι να αρχίσουν απλοί φοιτητές –χωρίς κανένα κομματικό ή άλλο συμφέρον από πίσω τους- να εκθέτουν τη γνώμη τους και να καταθέτουν τις προτάσεις τους. Και αν δεν υπάρχει πλαίσιο για να διατηρηθεί η σχολή ανοιχτή, τότε ας βγει οποιοσδήποτε από τους φοιτητές που το επιθυμούν να καταθέσει αυτή την πρόταση! Δεν είναι υποχρεωτικό τα πλαίσια να γράφουν πάνω ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, μαγαζάκι του τάδε, ΘΥΡΑ 15 κ.ο.κ..

Εμείς, παρ’ όλο που δε στηρίζουμε την κατάληψη (τουλάχιστον σ’ αυτή τη χρονική στιγμή), δε θέλουμε να ψηφίσει κάποιος τις προτάσεις -που ενδεχομένως να καταθέσουμε- απλά γι’ αυτό το λόγο. Τα όσα υποστηρίζουμε υπάρχουν ήδη στο κείμενο «Σκέψεις ενόψει Γενικής Συνέλευσης» http://anexartitoi-foitites-iatrikis.blogspot.com/2011/09/blog-post.html. Το ζήτημα ΔΕΝ είναι κατάληψη ή όχι –όπως διαμορφώθηκε την Πέμπτη από τα υπόλοιπα πλαίσια, καθώς η κατάληψη δεν είναι λύση, όπως και η μη-κατάληψη δεν αποτελεί λύση! Το θέμα είναι να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για να αποκτήσουμε πρώτα θέση και μετά στάση μάχης απέναντι σε ό,τι μας θίγει από τον καινούριο νόμο. Γι’ αυτό και καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην προηγούμενη συνέλευση, γιατί θεωρήσαμε ότι είχαμε κάτι διαφορετικό να προτείνουμε, όπως επιθυμούμε να κάνει και κάθε φοιτητής που έχει σκεφτεί κάτι καλύτερο και αποτελεσματικότερο από αυτά που ακούμε τόσα χρόνια.

Έτσι, λοιπόν, το μέλλον της Σχολής και των κινητοποιήσεων βρίσκεται στα χέρια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μόνο σ’ αυτά. Ας δράσουμε όλοι υπεύθυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου