Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συντονιστικό Κατάληψης

Σήμερα στις 4μμ ορίστηκε το Συντονιστικό Κατάληψης. Θεωρούμε ότι ο κάθε φοιτητής θα έπρεπε να κάνει μια ύστατη προσπάθεια -είτε πιστεύει είτε όχι σ' αυτή τη μορφή αγώνα- και να συμμετέχει στις συζητήσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τη σχολή μας και για το νέο νόμο. Εμείς θα κάνουμε και σήμερα την τελευταία προσπάθεια και μακάρι να επιτευχθεί συνεννόηση όλων των παρευρισκομένων, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες όλων των φοιτητών, αλλά να παραχθεί ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και μια στοχευμένη αντίδραση και αντιπρόταση για το νέο νόμο.

Στη χθεσινή συνέλευση, πρόθεσή μας ήταν να θίξουμε το θέμα των μαθημάτων των 6οετών και των εξετάσεων των επί πτυχίω φοιτητών, εφόσον αποφασίστηκε ότι η σχολή θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να λάβει μια σαφή θέση ο Σύλλογος, την οποία να μην μπορεί να απορρίψει καμιά Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης και να προχωράει σε 'μυστικές' και πέραν των αρμοδιοτήτων της συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σχολής.
 Δυστυχώς, μέσα στο αλαλούμ που επικράτησε με το που υπερψηφίστηκε η κατάληψη, δεν μπορέσαμε να καταθέσουμε το ψήφισμα. Γνωρίζουμε ότι το μέλλον της εξεταστικής και οι αναγκαίες ίσως εξαιρέσεις εν μέσω κατάληψης για τους 6οετείς και επί πτυχίω φοιτητές θα έπρεπε να είναι απόφαση του Συλλόγου, αλλά εφόσον αυτό δεν ήταν εφικτό καλέσαμε και τους λοιπούς εκπροσώπους του ΔΣ να παρευρεθούν σήμερα στο Συντονιστικό, για να συζητηθεί το ζήτημα. Οπότε, παρακαλούμε, όσοι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, ελάτε σήμερα στις 4μμ στη σχολή, καθώς αν είμαστε πολλοί θα μπορέσουμε να θέσουμε το θέμα και να εισακουστεί μία λογική πρόταση προς το συμφέρον όλων των φοιτητών.

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας ευχαριστίσω για την προσπάθεια που κάνετε, περιμένω να ακούσω νεότερα για την παρούσα κατάσταση.

    Συνεχίστε την καλή δουλειά!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε χρειάζεται να μας ευχαριστείς... Εφόσον ζητάμε την ψήφο του κόσμου και μας έχει εκλέξει στο ΔΣ, είναι υποχρέωσή μας να ενδιαφερθούμε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται!

    Εμείς, σ' ευχαριστούμε για τα ενθαρρυντικά σου λόγια! Φοβάμαι μόνο ότι δεν θα σε χαροποιήσουμε ιδιαιτέρως με τα νέα που σε λίγο θα αναρτηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή