Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Λάσπη: η τέχνη του μέλλοντος


     Η οικονομική κρίση μάλλον έχει ωθήσει ορισμένους στην αναζήτηση άλλου είδους επαγγελμάτων. Έτσι, τελευταία κάποιοι επιδίδονται στη λασπουργία. Είναι μια εύκολη σχετικά τέχνη, για την άσκηση της οποίας χρειάζεται λίγη φαιά ουσία κι ένα στυλό, για να αρχίσεις να σπιλώνεις οτιδήποτε κάνει ή λέει κάποιος άλλος. Χρησιμοποιείς τα λόγια ή τις πράξεις του και τα παραποιείς, τα ντύνεις με ένα πέπλο μυστήριων και ύπουλων κινήτρων, ενώ το πιο εξτρίμ και δημιουργικό κομμάτι είναι αυτό της πηλο-πλαστικής: αφήνεις απλά τη φαντασία σου να οργιάσει και αραδιάζεις –όσο πιο πιστευτά και έντεχνα μπορείς- ό,τι (αισχρό κατά προτίμηση) σου έρθει στο μυαλό για τον άλλον. Φυσικά, αξιοζήλευτο και επιθυμητό προσόν είναι να παρουσιάζεις και τον εαυτό σου πεντακάθαρο και αστραφτερό –με τον ίδιο τρόπο: ψέματα, φανταστικά δεδομένα κ.τ.λ.- για να καταδείξεις πόσο βρώμικος είναι ο άλλος, ακόμη κι αν εσύ είσαι βουτηγμένος στο βούρκο. (μην ξεχνάς, μιλάμε για την τέχνη του φαίνεσθαι και όχι του είναι!!!)
     Δυστυχώς, όμως, κάποιοι κυκλοφόρησαν τη φήμη ότι είμαστε φαν της λάσπης και αρεσκόμαστε ιδιαίτερα να την τρώμε πρωί-μεσημέρι-βράδυ αν αυτό είναι δυνατό. Με απόλυτη συναίσθηση και πλήρη ομοφωνία, σας γνωστοποιούμε πως ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΑΣΠΗ! Μας προσφέρατε αρκετή με περισσή ευγένεια και απλοχεριά, αλλά σας ευχαριστούμε πολύ, δεν θέλουμε άλλη!
           
     Το αίτημά μας το γνωστοποιούμε προς κάθε επίδοξο λασπουργό και ελπίζουμε να γίνει άμεσα δεκτό. Αν όχι, τότε απλά αποδεικνύεται πόσο χαμηλό IQ υπάρχει σ’ αυτή τη σχολή ή ότι κάποιοι άνθρωποι μας φοβούνται τόσο μα τόσο πολύ (δεν υπάρχει λόγος, δε δέρνουμε!)
     
     Τώρα, για όσους συμφοιτητές μας γίνονται θεατές αυτού του πολέμου της λάσπης, το μόνο που σας ζητάμε είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να μη δέχεστε άκριτα ό,τι σας πλασάρει ο οποιοσδήποτε (όπως και έχουμε εμπιστοσύνη ότι ήδη κάνετε). Εμείς ξέρουμε ότι αργά ή γρήγορα η πραγματική βρωμιά θα ρθει στο φως κι όποιος είναι καθαρός θα φανεί. Και για όσους δε μας ξέρετε, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το κείμενό μας: «ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ! http://anexartitoi-foitites-iatrikis.blogspot.com/2011/09/o.html»
            Αυτά… Κι όποιος θέλει να συνεχίζει να ασχολείται μαζί μας, κατ’ αρχάς να τον ευχαριστήσουμε που μας τιμά μ’ αυτό τον τρόπο –κάθε προσπάθεια δυσφήμισης, την εκλαμβάνουμε ως διαφήμιση- και να τον ενημερώσουμε, όμως ότι εμείς δε διατιθέμεθα να ξανασχοληθούμε μ’ αυτό το παιχνίδι. Είναι εξάλλου εμφανές ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου