Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδρίαση ΔΣ (29/9/2011)

Σήμερα (Πέμπτη, 29/9) συνεδρίασε το ΔΣ, που είχαμε συγκαλέσει για 2 λόγους: για τη διεκδίκηση της εξεταστικής και για το ζήτημα των λεωφορειακών γραμμών για τα νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος της Σχολής έκανε την εξής πρόταση: να διεξαχθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου σε 3 εβδομάδες ξεκινώντας από τη Δευτέρα 3/10 κι ακολούθως η εξεταστική του Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί εντός 3 εβδομάδων και η εξεταστική Ιουνίου εντός 4.

Την πρόταση αυτή την απέρριψε ομόφωνα το ΔΣ, βάσει της απόφασης της τελευταίας ΓΣ, ενώ ζήτησε από τον Πρόεδρο να συγκαλέσει ΓΣ Σχολής την Παρασκευή 30/9 για το ζήτημα της εξεταστικής. Η απόφαση του ΔΣ που στάλθηκε στον Πρόεδρο βρίσκεται στο http://sfiapth1.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html.

Εμείς θέσαμε την πρόταση να απευθυνθούμε στον Πρύτανη του ΑΠΘ, για να μάθουμε εάν έχει κατά νου κάποια συλλογικότερη λύση που να αφορά όλες τις σχολές του ιδρύματος και να πιέσουμε εκείνον, εφόσον τα περισσότερα ζητήματα περί εξεταστικών και εξαμήνων (βάσει και του νέου νόμου) έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον Εσωτερικό Κανονισμό του Ιδρύματος και δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου. Εντούτοις, τα περισσότερα μέλη του ΔΣ δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την πρόταση, θεωρώντας ότι αν δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μια φορά με τον Πρόεδρο της Σχολής, τότε δεν έχουμε καμία τύχη με τον Πρύτανη. Διαφωνούμε κάθετα, γιατί αφενός τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει οι Πρυτάνεις ως προς την αντιμετώπιση του νέου νόμου, αφήνουν πολλά περιθώρια πίεσης και αφετέρου εάν δε διεκδικήσουμε κάτι -όσο δύσκολα υλοποιήσιμο κι αν είναι- τότε δεν πρόκειται να μεριμνήσει κάποιος να μας το στείλει ουρανοκατέβατο. Επομένως, θα εμμείνουμε στην πρότασή μας κι ελπίζουμε να γίνει άμεσα δεκτή (εφόσον, βέβαια, όλα τα μέλη του ΔΣ ενδιαφέρονται πραγματικά για την εξασφάλιση της εξεταστικής), γιατί ο χρόνος που χάνουμε είναι πολύτιμος.

Όσον αφορά το ζήτημα των λεωφορειακών γραμμών, όπως μας ενημέρωσε η Προϊσταμένη στη Γραμματεία της Σχολής, αλλά όπως είχαν ενημερώσει και πολλές έδρες, μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποιο πρόγραμμα για τις γραμμές του Πανεπιστημίου, ενώ μας γνωστοποίησε τους αρμόδιους στην Πρυτανεία στους οποίους πρέπει να απευθυνθούμε. Τα περισσότερα από τα μέλη του ΔΣ, θεώρησαν ότι το ζήτημα έπρεπε να συζητηθεί -για άγνωστους λόγους- σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ.



(Καλά, όσον αφορά τα όσα διαδραματίστηκαν μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε. Απλά να γνωστοποιήσουμε στους συμφοιτητές μας ότι δε βλέπουμε κανέναν σαν εχθρό μας -οπότε μη μας βλέπετε κι εσείς έτσι, σας παρακαλούμε- κι ότι ακόμη κι αν υποπίπτουμε σε ατοπήματα -άνθρωποι είμαστε κι εμείς- δεν το κάνουμε ποτέ με κακή πρόθεση ή υστεροβουλία. Κι αν κάποιος έχει κατά νου κάτι που εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί, εφόσον είναι σωστό, μπορεί να μας το γνωστοποιεί με ευγένεια κι όχι να προσπαθεί να το επιβάλλει με προσβολές και απειλές. Έτσι, χάνει το όποιο δίκιο θα μπορούσε να έχει. Τώρα, αν απλά θέλει κάποιος να εκτονώσει τα νεύρα του, τότε σίγουρα υπάρχουν πολλοί 'εθελοντές' που με ευχαρίστηση θα λογομαχήσουν μαζί του. Εμάς, όμως, δε μας αρέσει να μαλώνουμε με συμφοιτητές μας, οπότε μη μας υποβάλλετε σ' αυτή τη διαδικασία.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου