Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτέλεσμα Γενικής Συνέλευσης 6ης/9/2011

Συνοπτικά: πολύ μικρότερη προσέλευση σήμερα, ξύλινος κομματικός λόγος όπως πάντα και (λίγο) ξύλο στο τέλος για να διασκεδάσουμε.

Κατά τ' άλλα, μεγάλο αγωνιστικό πνεύμα, αλλά δυστυχώς οι μέθοδοι που πάλι χρησιμοποιήθηκαν σήμερα δεν ήταν αρκετά πειστικοί για το ότι μία κατάληψη τώρα, χωρίς οργάνωση και με απόλυτη διάσπαση του Συλλόγου, θα μπορέσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. (Ας μη σχολιάσουμε την απολίτιστη συμπεριφορά απέναντί μας, επειδή είχαμε το "θράσος" να εκφέρουμε άλλη άποψη...)

Και σήμερα υπερψηφίστηκε το Πλαίσιο του Συντονιστικού Κατάληψης, το οποίο μεταξύ των άλλων προβλέπει κατάληψη της σχολής μέχρι την Τρίτη 13/9 και νέα Γενική Συνέλευση τη μέρα αυτή.


Κατατέθηκαν τα εξής πλαίσια, που συγκέντρωσαν τις ακόλουθες ψήφους:
                     
                                                                                       1ος γύρος       2ος γύρος
Πλαίσιο ΠΑΣΠ:                                                                51                       -
Πλαίσιο ΠΚΣ:                                                                   22                       -
Προτάσεις Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας:                    59                      60 
Πλαίσιο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης:        127                   134



Οι προτάσεις που καταθέσαμε ήταν οι ακόλουθες:
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦΙΑΠΘ ΤΗΣ 6ης/9/2011 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1ον) Να επαναλειτουργήσει η σχολή και να συνεχιστεί η διεξαγωγή της εξεταστικής.

2ον) Στο διάστημα αυτό, το ΔΣ:
   α) να προβεί σε συνάντηση με τον Πρύτανη προκειμένου να γνωστοποιηθούν στην επόμενη συνέλευση του Συλλόγου τόσο οι δικοί του προβληματισμοί για το νέο νόμο, όσο και η κατάσταση λειτουργίας του ΑΠΘ (με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αφορούν τη λέσχη ή άλλες παροχές προς τους φοιτητές)
   β) να αναλάβει τη διοργάνωση εβδομάδας ενημέρωσης των φοιτητών για το νέο νόμο (την εβδομάδα μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου) με την εύρεση ατόμων ειδικών –Νομικών κυρίως- πάνω στα επιμέρους θέματα. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Σύλλογος να συντάξει ένα στοχευμένο μανιφέστο στο οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα σημεία του νόμου που θα έχουν θεωρηθεί προβληματικά και οι αντιπροτάσεις μας. Εν συνεχεία, να γνωστοποιηθεί στους ιθύνοντες και στην κοινή γνώμη και να γίνουν προσπάθειες οργανωμένης και από κοινού δράσης με τους υπόλοιπους φοιτητικούς Συλλόγους.

3ον) Να οριστεί γενική συνέλευση του Συλλόγου εκ νέου για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου (ή όποια μέρα λήξει η εξεταστική). Στη συνέλευση αυτή να ενημερωθούν οι φοιτητές από το ΔΣ για τα παραπάνω και να κατατεθούν προτάσεις για εναλλακτικούς τρόπους δράσης, καθώς και να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.


Υ.Γ.: Να ευχαριστήσουμε όσους συμφοιτητές μας προσέφεραν διασκέδαση, μετατρέποντας σε κάποια φάση τη συνέλευση σε αγώνα πυγμαχίας και κατάφεραν να μας πείσουν με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (φωνές, βρισιές, μπουνιές) να στηρίξουμε τον 'αγώνα' τους.
Ειλικρινά, όμως, (επειδή δεν μπορέσαμε να το κάνουμε δημόσια) θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συμφοιτητή μας από τα ΕΑΑΚ, που -μετά από ώρα που είχαμε δεχτεί τη λεκτική επίθεση και ύβρι πολλών υποστηρικτών της κατάληψης- βγήκε και μας υπερασπίστηκε. (Α, και το συνάδελφο από την ΠΑΣΠ που έκανε την υπέρβαση να μας στηρίξει στο δεύτερο γύρο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου